"Сините" волейболисти отпадат от турнира за Купата на CEV

Волейболният отбор на Левски допусна срамно и унизително поражение с 0:3 от финландския Тампере в мач реванш от 1/16-финалите на турнира за Купата на европейската конфедерация.  Въпреки че "сините" спечелиха първия мач с 3:1 и показаха ясно, че са по-класния отбор, треньорът им Мартин Стоев взе решение да остане в София заедно с шестима от най-добрите състезатели на тима. Така той избра Левски да отпадне от надпреварата и да продължи в по-слабия по сила турнир "Чалъндж къп", където да гони по-предно класиране.

Двубоят във Финладния бе с абсолютно предопределен изход и в нито един момент от него, българите не показаха, че са способни и искат да се класират в следващата фаза. Левски загуби отделните части с 15:25, 17:25, 14:25, а в решителния златен гейм, Тампере нямаше никакви проблеми - 15:5 точки.

Така сините" ще се изправят на 1/16-финалите в "Чалъндж къп" срещу победителят от двубоя от 2-ия предварителен кръг Младост (Босна и Херциговина) - Олимпиакос (Гърция). Тимът от Пирея е фаворит в сблъсъка, а за него играе българския национал и юноша на Левски Боян Йорданов.