Скандално съдийство на Христо Ристосков

ЦСКА победи с 2:1 като гост Лудогорец в първи двубой от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Така "червените" взеха частичен реванш от своя съперник за загубата в Разград през пролетта, когато в решителен мач за титлата отстъпиха с 0:1.

Авторът на победното попадение тогава, Мирослав Иванов, донесе отново преднина на Лудогорец. Халфът бе точен в 11-та минута, но в 34-та Мишел Платини изравни резултата. През второто полувреме ЦСКА осъществи и пълен обрат. Гол на Лукас Саша в 61 минута, донесе победата на тима на Стойчо Младенов.

Двубоят ще бъде запомнен със скандалното съдийство на Христо Ристосков. Арбитърът на два пъти не уважи основателни претенции на ЦСКА за дузпа и не показа втори жълт картон на Анисе в края на първото полувреме. Все пак халфът на "червените" бе отстранен от игра, но едва в продължението на мача.

След края на двубоя изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев разкри, че клубът ще подаде жалба срещу Ристосков, а старши треньорът Стойчо Младенов иронично коментира: „Почва да ми доставя удоволствие да гледам нашите съдии на такова добро ниво във всеки кръг. Направо се просълзявам“.

Реваншът в София е в последния уикенд на месец ноември.