Цвети загуби последния си мач в групата от Надя Петрова

Цветана Пиронкова загуби от Надя Петрова с 5-7, 6-1, 6-3 и ще се изправи срещу Каролине Вожняцки на полуфиналите в "Турнира на шампионките".

Първата ни ракета остави отлични впечатления с играта си срещу Петрова и бе близо до успеха, с който щеше да спечели първото място в групата. Цвети изигра прекрасен първи сет, в който успя да пробие рускинята в 11-я гейм.

Световната номер 10 проведе кратък разговор с треньора си Рикардо Санчес по време на паузата преди втория сет и това даде резултат. Петрова доминираше изцяло и със серия от печеливши уинъри, тя успя да се върне в мача - 6:1.

Третият сет също започна с надмощие на Петрова, която поведе с 3:0. Пиронкова отговори по великолепен начин и спечели следащите три гейма, но до края на мача, рускинята бе безкомпромисна и така триумфира с трети пореден успех в зала "Арена Армеец".

В полуфиналите утре, Петрова ще се изправи срещу Роберта Винчи, а Пиронкова ще има тежка задача срещу бившата номер 1 в света Каролине Вожняцки от Дания. До този момент, българката има три загуби в три мача срещу Вожняцки.