Недоволни жители на квартал „Изток” блокираха тази сутрин влака за София

При минус 7 градуса тази сутрин недоволни жители на квартал „Изток” блокираха влак в посока София. Недоволни, че по новото разписание влаковете сутрин ще подминават тяхната спирка.

 

Сред потърпевшите е и Калин, който всяка сутрин чака своя транспорт за София, където учи.


„Оставам с впечатлението, че тези, които правят разписанието в БДЖ, никога не са се возили в тези влакове и нямат намерение да се возят”, заяви възмутено Ангелина Спасова.


Спирка „Метал” също ще бъде пропускана от влаковете. Заради новото разписание най-чаканите влакове сутрин и вечер няма да спират.


„В разписанието, по което действат четири влака в посока София и четири влака в посока Перник, няма да спират тук. Готови сме да спираме влаковете, за да ги накараме да спират отново на спирка „Метал”. Не е логично да се оставят толкова много хора без транспорт. Аз недоумявам защо БДЖ се отказва от своите клиенти? Говорим за сума от над 1 милион лева на година. БДЖ доброволно се отказва от тях и кой носи отговорност за това, питам?”, заяви Ивайло Иванов от Община Перник.


Подписката за връщането на старото разписание вече е събрала над 3000 имена, уточни още Ивайло Иванов.


Кметът на Перник Росица Янакиева допълни, че освен в града, протестират и жителите на Батановци, които също са ощетени от промените. Там, например, около 15 000 души дневно пътуват от Батановци и Перник към столицата.


По-рано днес от БДЖ заявиха, че компанията не трябва да решава проблемите на общините.


Междувременно проблем в контактната мрежа тази сутрин блокира няколко влака отново по трасето от Перник към Радомир. Много хора останаха с часове в композициите. Два влака спряха на гарата в Перник.


Всичко за проблемите и недоволството на хората разказва репортерът на Нова Николай Василковски