Икономическият министър увери бизнеса, че ще отнесе въпроса до депутатите от ГЕРБ

 

Управляващите започнаха да отстъпват от пълната забрана за пушене на обществени места. Компромисното решение най-вероятно ще дойде от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. 
 
След среща с бизнеса той е изразил готовност да предложи на депутатите от ГЕРБ цигареното вето да отпадне след определен час. Крайното решение обаче се очаква от парламента.
 
„Според мен една такава гъвкавост може да е решение на Народното събрание – не отмяна на забраната, а гъвкавост за определени часове и помещения. Нека тази тема се реши от парламента. Аз няма да съм вносител на тези промени. Те ще отнемат много време. Има предстоящи празници и по-бърза промяна ще е от името на НС”, коментира Добрев.
 
От бизнеса обаче не са съгласни дори с идеята да се върне пушенето след 22 часа – идея, която най-упорито се дискутирала из кулоарите на парламента и срещала подкрепата на мнозинството. Ако не видят заден ход, след седмица ще отвърнат на удара и отново ще поставят пепелниците по масите. Макар и извън правилата…
 
Репортер: Георги Георгиев