Движението в Северозападна България се нормализира

В последния работен ден преди Коледните празници трафикът в страната беше интензивен.

В София средно около 500 автомобила в минута са излизали по „Цариградско шосе”, магистралите „Люлин” и „Хемус”. Това прави около 15 000 автомобила в час.

Над 80 полицаи се грижиха за сигурността на пътя. Камионите бяха спирани, за да могат да се изнесат по-лесно автомобилите.

Същевременно движението в Североизточна България постепенно започна да се нормализира, след като снегът прекъсна основни пътни артерии и тока в няколко селища в района.

Следобед бяха отворени основните пътища Шумен –Варна и Бургас-Варна.

В Шумен ситуацията продължава да е сложна.

Затворена за движение остава автомагистрала „Тракия” в участъка Бургас – Карнобат, като алтернативен път се използва този през Айтос.

Все още в някои от селата в Община Руен остава в сила бедственото положение, макар елекрозахранването да е възстановено.

Снежната блокада във Варна отпадна, всички основни пътища към града са отворени. Главните улици на морската столица вече са почистени, летището възобнови работа, пристанището е отворено за натоварени кораби.

Трафикът в посока Кулата се засили в късния следобед. Въпреки натовареното движение напрежение на пътя нямаше. От рано тази сутрин пътни и гранични полицаи бяха мобилизирани по международния път за Кулата. И в следващите празнични дни засилено полицейско присъствие ще има в проблемните участъци.

С цел облекчаване на трафика, тежкотоварните автомобили бяха отбивани от пътя за времето от 16:00 до 22:00 часа. Забраната ще продължи и утре, но в друг часови пояс - от 08:00 до 12:00 часа на обяд, когато се очаква да бъде пикът на пътуващите.

На граничен пункт Кулата-Промахон работят всички налични трасета.

 

Вашите снимки от обстановката в страната очакваме в рубриката "Моята новина"

 

Повече по темата гледайте във видеото