Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки влак

БДЖ въвежда мерки за по-комфортно пътуване за празниците. Продажбата на билети ще бъде съобразена с броя на местата във всеки влак. 

 

В празничните дни във всеки вагон ще бъдат допускани не повече от 20 правостоящи пътници, съобщиха от държавните железници. Служителите на БДЖ ще следят постоянно за заетите места във влаковете и при запълване на бройките - продажбата на билети ще се спира.

 

Специални превозни бригади пък ще придружават и информират пътниците при заминаването от началните гари. Допълнителни вагони ще има в 175 влака, които пътуват по основните направления в страната.

 

В София пунктовете за продажба на билети и карти ще работят в предстоящите почивни дни. За удобство на пътниците по-натоварените бюра няма да имат почивен ден. Билетните каси, зареждащи електронни карти, ще обслужват клиенти от 7 часа до 18:45. Касата на спирката на Централна гара ще работи с удължено работно време от 6 до 21 часа.

 

Бебетата и децата до 7 години от догодина ще пътуват в софийския градски транспорт със собствени карти. Картите са безплатни и ще важат за линиите във всички градове в страната. По отношение на паркирането - в София „синята зона” ще е с обичайно работно време днес – от 8 до 19 часа.

 

В събота зоната за кратковременно платено паркиране ще работи от 8 до 14 часа. Днес престоят на „зелената зона” ще заплаща до 19.00 часа.