Подвеждащият пейзаж донесе уволнение на служителка в туристическа фирма

Служителка на “Балкантурист” копирала и публикувала на сайта на туристическата компания снимката на Скалистите планини в Колорадо, която лъсна в новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев наместо пейзаж от Пампорово. Прегрешението вече й донесе уволнение, стана ясно от думите на нейния шеф Нели Сандалска.


Според директора на „Балкантурист” изображението не подвежда туристите, които избират почивка в Пампорово, защото било придружено от истински снимки на курорта. Пред „Дарик радио” тя посочи още, че корпоративният сайт на фирмата е на български език, а българите много добре знаели къде се намира курортът.


Сандалска добави, че никой не е искал разрешение от нея, за да използва снимки от интернет страницата на компанията в клипа на държавния глава.


„Не знам кой и защо е взимал снимки от сайта на „Балкантурист”. Никой не ми се е обаждал, не е искал да говорим по този въпрос,” заяви мениджърът на „Балкантурист”. По думите й копираната снимка е взета от сайта на Пампорово. „Никой не го е направил с умисъл. Но не може да сложиш тази снимка и да твърдиш, че това е Пампорово,” коментира още Нели Сандалска.


Гафът от президентското обръщение ще даде ход на проверка на всички снимки в сайта на „Балкантурист”, която трябва да предотврати нови грешки в бъдеще. Въпреки че ситуацията е неприятна, според директора на туристическата фирма, тя няма да се отрази на имиджа на президента и България.