Трябва да кажеш какво ти си направил, заяви бившият образователен министър

„Като си бил 4 години на власт, не може да връщаш разговора постоянно назад, какво е направил хан Аспарух, когато е основал българската държава. Трябва да кажеш какво ти си направил”. Така Даниел Вълчев от Движение „България на гражданите” отговори на обвиненията на премиера Бойко Борисов.

„Не е лошо да помни, че това, което в момента харчи като европейски пари, се дължи на г-жа Кунева и нейния преговорен екип”, допълни Даниел Вълчев, който беше образователен министър в кабинета "Станишев".

Според Вълчев не е уместно постоянно в България да се дава за отрицателен пример Гърция, тъй като там пенсиите са според него 4 пъти по-високи от тези в България.

Що се отнася до коалициите Даниел Вълчев заяви, че Движение „България на гражданите”, чийто лидер е Меглена Куневаще се яви самостоятелно на изборите и няма да влиза в коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП, нито с ДПС.

Начина на провеждане на референдума за развитието на ядрена енергетика в България, Даниел Вълчев определи като Бай Ганьовски.

„Този референдум нито е честен, нито е истински. Най-лошото е, че и сега парламентът може да продължи строежа”, коментира Вълчев. И попита: „Какво искат Борисов и Станишев да им каже народът?”.

Според Вълчев резултатите от референдума са нужни на БСП и ГЕРБ, за да могат „да си натопорчат рейтингите”.

От Движение „България на гражданите” обаче призовават своите симпатизанти да не гласуват, защото въпросът не е достатъчно ясен.