Голяма част от текситата намалиха тарифите си на половина

Истинска ценова война за клиенти се разрази между таксиметровите компании в Пловдив. Голяма част от фирмите намалиха тарифите си с 30%, а някои от компаниите дори се готвят да возят пътниците за 2 лева на курс. Таксиметровите шофьори обясниха, че това не е антикризисна мярка, а дъмпингова война за оцеляване на пазара.

Повечето таксита в Пловдив вече возят на 45 стотинки дневна и на 55 стотинки нощна тарифа за километър. Първоначалната такса от 90 вече е 65 стотинки. Поевтиняването зарадва клиентите.

Смъкването на цените стана лавинообразно, след като една от компаниите преди Нова година свали тарифите наполовина и успя да привлече огромна част от клиентите. Поставени в неизгодна ситуация, останалите фирми бяха принудени да последват примера й и от 8 януари вече пренастройват апаратите си в Главна дирекция“Мерки и измервателни уреди“.

Ценовата война между фирмите роди и нова тарифа - 2 лева от точка до точка, или толкова ще ни струва от единия до другия край на града.

Докато  клиентите се радват на по-ниските цени, то таксиметровите шофьори не са толкова въодушевени, защото приходите няма да стигнат за покриване на разходите им.

От бранша прогнозират, че много скоро ценовата война ще вземе и първите си жертви. Повечето фирми няма да издържат и ще фалират.

Подробности по темата ще намерите във видеото.

Репортер: Благой Бекриев