Йордан Йовчев и Кубрат Пулев бяха сред отличените

Армейският празник се състоя в Централния военен клуб в София, като сред официалните гости бяха министърът на отбраната Аню Ангелов и председателят на българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Церемонията съчета награждаване и спортно-демонстративни елементи.


С най-голямата награда за звезден тандем на годината – треньор и състезател – бяха отличени Михаил Таков и Кубрат Пулев. На събитието обаче не присъства Спортист №1 на България за 2012, тъй като той се намира в Германия. По тази причина негова награда получи българският му наставник. След церемонията Михаил Таков коментира информацията, че бъдещият съперник на Кубрат в мача на претендентите за световната титлата Томаш Адамек е катастрофирал и е бил задържан от нюйоркската полиция.

"
Сега всичко е в ръцете на Международната федерация и мениджърите, които ще трябва да решават. Германският организатор на мачовете Зауерланд знае за случая. Предстои да стане ясно."

С различни награди бяха отличени гимнастикът участвал в Игрите на 6 олимпиади Йордан Йовчев, както и шампионките Здравка Йорданова, Светла Оцетова и Мария Гигова. Женският волейболен ЦСКА взе приза за отбор на 2012-та, а ръководителят на мъжката формация  Александър Попов сподели, че армейският клуб е провел разговори със спортното министерство по спорния начин на използване на базите, където тренират клубовете на ЦСКА. За момента обаче липсват действия.