Това съобщи Цветан Цветаное след края на Консултативния съвет по национална сигурност

„От процеса на разследването се установява съпричастност на три лица към атентата в Бургас”, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов след края на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

 

По думите му три лица са били на територията на страната ни с фалшива самоличност. „Безспорно са установени двама с тяхната истинска самоличност, с паспорти на Австралия и Канада, живеят на територията на Ливан”, продължи Цветанов. Според него може да се направи обосновано предположение, че са принадлежали към военното формирование на „Хизбулла”.

 

„Има сериозен прогрес в разследването на атентата в Бургас, който се оценява в България и в чужбина”, каза от своя страна президентът Росен Плевнелиев след края на КСНС, съобщи БГНЕС.

 

Припомняме, че на 18 юли миналата година автобус с израелски туристи стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При атентата бяха ранени 35 души.