Обещават заплата между 2000 и 4000 лева за строителни работници, кофражисти и зидаромазачи

3 500 български работници ще могат да кандидатстват за временна заетост в Израел до средата на следващата година, съобщи социалният министър Тотю Младенов. Търсят се строителни работници, кофражисти, зидаромазачи и общи работници. От Израелската агенция по заетостта обещават заплата от 2000 до 4000 лева.


За да гарантират правата  на нашенците там, от началото на месец март в Израел ще заработи и горещ телефон, на който работниците ще могат да подават оплакванията си на български език.


Всяка жалба ще бъде разглеждана индивидуално, а Израел се ангажира да предоставя регулярни справки за състоянието на заетите. Желаещите могат да подават заявленията си целогодишно в бюрата по труда.


„По настоящем хората, които кандидатстват трябва да са до 50 години, да са физически здрави, за което  представят медицинско свидетелство, да нямат роднини, които живеят в Израел и следващото изискване, което е поставено, е да притежават професионални знания в сферата на строителството”, обясни министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.


Повече по темата може да гледате във видеото.