Служителите на реда проверяват Съдебната палата

Сигнал за бомба в Софийския градски съд е подаден на тел. 112 тази сутрин, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

 

Сградата на Съдебната палата се проверява от полицейски служители, предаде БГНЕС. Проверката продължава и в момента. Анонимното обаждане е постъпило на спешния телефон в 9 часа.

 

Заради бомбената заплаха СГС отложи делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров, съобщиха от съда. Куцаров, който беше задържан през 2009 г. за участие в група за отвличания, почина в полицейски автомобил. Неговият адвокат и приятелката му твърдят, че смъртта му е настъпила от задушаване. Той бил транспортиран със завързани зад гърба му ръце, качулка на главата и приведен напред

 

Фалшив сигнал за взривно устройство в сградата срещу Съдебната палата беше подаден в петък. При проверката не беше открито нищо подозрително. От последния етаж на същата сграда дойдоха изстрелите срещу Златомир Иванов – Баретата.

 

Близо месец по-рано Съдебната палата беше затворена заради друго обаждане за бомба, подадено от уличен телефон. В края на януари подобни заплахи имаше и за Съдебната палата в Бургас.