Това е третата оставка за днес

Ден след изборите от партиите заваляха оставки. Д-р Емил Кабаиванов подава оставка като председател на СДС, съобщи агенция „Фокус”.


Преди него подобно желание заявиха още председателят на ДСБ Иван Костов и зам-председателят на ДСБ Радан Кънев. Това се случва часове, след излизането на първите резултати от изборите. Според резултатите само четири партии влизат в 42-рото Народно събрание – ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и Атака.


Първата информация за оставка дойде от личната страница на Радан Кънев. Публикацията гласеше: „Мачът свърши”, ДСБ е извън парламента. Искам само да благодаря от сърце на всички, които ми помагаха. Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел. Не мога да обещая много - само, че няма да се уморя и няма да се откажа. Ще бъда с вас, докато ме търпите”. Съобщението беше публикувано в 4:00 часа сутринта.


След него се появи още едно съобщение: „Оставката е акт на отговорност за този тъжен и тревожен момент, не край. Продължавам в ДСБ, с амбиция пак да бъда в ръководството и да участвам в спешно необходимата промяна на десницата. Никакво бягство - чака ни адски трудна борба”, написа на личната си страница Кънев.


Втората новина за оставка дойде пак по линия на ДСБ. Този път Иван Костов обяви, че партията насрочва национално събрание на 23 юни, когато ръководството на ДСБ ще подаде оставка и ще избере своя нов лидер.


„Нека към хората да бъде насочен интересът. Важно е България да излезе от кризата”, категоричен бе Костов.