Марин Райков обаче се появи сам пред народните представители

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заплаши с нов щурм на сградата на Министерския съвет.

 

В проекта за програма на депутатите днес беше предвидено колективно изслушване на служебния премиер Марин Райков, както и на икономическия министър Асен Василев, по темата за състоянието на енергийния сектор и цените на тока.

 

До последно обаче не беше ясно дали двамата ще дойдат в парламента.

 

Така, лидерът на „Атака” Волен Сидеров предложи на председателя на парламента Михаил Миков парламентарната група на „Атака” да ги доведе.

 

„Тъй като нашата парламентарна група и нашите активисти имаме опит в посещението на Министерския съвет по времето на господин Райков, но тъй като тогава не бяхме народни представители, той беше мобилизирал цялата охрана и НСО да се блъска с нас и да не ни пусне, сега няма как да не ни пусне. Ако не се явят тук, ние можем да отидем и да ги доведем", заяви Волен Сидеров.

 

Когато депутатите обмисляха възможността да излязат в почивка, за да може Марин Райков да бъде намерен и най-накрая поканен да влезе в пленарната зала, служебният премиер се появи.

 

В края на март Волен Сидеров и членове на „Атака” щурмуваха Министерския съвет, по време на заседание на кабинета. Тогава Сидеров нарече служебния премиер „простак”.