Това бил начин за контрол на политици, заяви екс-министърът на земеделието

Възможно е да има компромати на хомосексуална основа, събрани чрез незаконни подслушвания, защото така се контролират политици и общественици”. Това заяви в ефира на предаването ДИКOFF бившият земеделски министър Мирослав Найденов.


Той бе категоричен, че колегата му от кабинета на ГЕРБ Симеон Дянков също е бил обект на „усилени подобни действия, , но не пожела да разкрие подробности с аргумента, че е един от защитените свидетели по делото за нерегламентираните подслушвания. 


Именно заради използването на СРС-та за следене на членове на кабинета „Борисов” често се стигало до скандали, защото определени министри разбирали, че службите навлизат в личното им пространство. В такива случаи страстите трябвало да укротява самият Бойко Борисов.


Известно време, вместо мен, е бил подслушван мой колега”, разкри още Найденов.


Той призна, че нито един от министрите нямал смелостта да заговори за подслушванията публично и заяви, че чувства вина заради собственото си мълчание.


Хората искат ГЕРБ на Борисов, а не ГЕРБ на Цветанов. Докато Борисов продължава да държи Цветанов до себе си, не само ГЕРБ, но и държавата ще върви надолу”, коментира още Найденов.

 

Целия разговор на Сашо Диков с бившия министър гледайте във видеото.