Протестиращи обясниха за Нова ТВ, че ще продължат с действията си, докато кабинетът "Орешарски" не подаде оставка

Въпреки че Делян Пеевски няма да оглави ДАНС, протестите не спират. 


В сряда за шеста поредна вечер протестиращите традиционно започнаха да се събират малко след 18 ч. на пл. „Независимост” пред Министерския съвет.


Те обясниха пред камерата на Нова ТВ, че продължават с мирните си протестни действия по следните причини:


Въпросът е в цялото правителство и трите партии, които го подкрепят в парламента, които се оказа, че са плод на корупционна машинация. Пеевски беше капката, която преля чашата на погнусата.”


Плакатите и танцът на протестаХората се притесняват от провокации, защото забелязват лица, които не са забелязвали между тях по-рано. По тази причина се призовава към спокойствие и спазване на обществения ред, обясни репортерът ни Данаил Глишев.

 

Към 20.30 ч. протестиращите блокираха отново кръстовището на „Орлов мост”


Хиляди блокираха отново ”Орлов мост”

И тази вечер шествието премина през партийните централи на някои от партиите, като навсякъде партиите бяха освиркани. Единствената пропусната централа бе тази на „Атака”. Солиден кордон от полицаи там също предотврати отправянето на провокации. 


Минавайки покрай полицаите, хората ги поздравиха с ръкопляскания – в знак на солидарност и съпричастност. 


По думите на участващи в днешния протест, техният брой е между 20 000 и 25 000


22.35 ч. - бул. „Цар Освободител” остава окупиран с хора До провокации и сериозни инциденти не се стигна. Към 22.30 ч. хората пред парламента поуредяха, но започнаха да се изтеглят посока „Орлов мост”. В същото време целият бул. „Цар Освободител” е окупиран с хора

 

В сряда вечер протести имаше и в другите градове. Хората излязоха в центровете на Пловдив, Варна и Бургас и демонстрираха тихо и мирно. 


Повече гледайте във видеата.