Яйца оцапаха фасадата на сградата на Движението за права и свободи

Различни предмети бяха хвърлени и тази вечер по централата на Социалистическата партия в София. За разлика от вчера, когато камък счупи стъкла, които нараниха журналист пред сградата на „Позитано” 20, от днешния обстрел няма сериозни щети, нито пострадали.

 

Участниците в антиправителствения протест и днес се отправиха по превърналия се в традиционен маршрут от пл. „Независимост” пред Министерски съвет, покрай Народното събрание, през блокирания „Орлов мост” до НДК, откъдето демонстрантите се насочиха към централите на подкрепящите кабинета „Орешарски” партии.

 

Верига от полицаи охраняваше сградата на левицата. Като цяло протестното шествие премина спокойно покрай нея и се насочи към централата на ДПС, където също бе посрещнато от представители на органите на реда. И тази вечер фасадата й получи залп от сурови яйца, но до сериозен инцидент не се стигна.

 

Хиляди се събраха в София в осмия ден на протестите, избухнали след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. „Мафия” и „Оставка” бяха отново сред основните възгласи на недоволните.

 

От столичната полиция съобщиха, че до момента няма задържани демонстранти. От СДВР не дадоха оценка за броя на участвалите в днешната акция. Иначе полицаите предприеха нова тактика за успокояване на напрежението по време на протестите. Онези в първа линия вече ще носят светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт полиция”.