Традиционният събор тази година премина под мотото „България на хората”

БСП отпразнува 122 години от основаването си. Традиционният събор тази година премина под мотото „България на хората”. Над 50 000 привърженици на  левицата от цялата страна се събраха, за да покажат подкрепата си към кабинета „Орешарски”.

 

Премиерът Пламен Орешарски и стоящата зад него "Коалиция за България" са готови на диалог и с протестиращите, и с опозицията в лицето на ГЕРБ, стана ясно от изявленията на министър-председателя и на лидера на БСП Сергей Станишев.

 

„Нямахме нормалните 100 дни толеранс, отказахме се от тях бързо, защото страната се нуждае от спешни решения”, заяви пред симпатизанти Сергей Станишев.

 

 „Днес тези, които протестират казват „оставка”,”махайте се”, ние казваме – знаем, че е трудно, но няма да дадем правителството на Пламен Орешарски  да стане плячка на задкулистни политически  и икономически интереси и реваншизъм. Не на реваншизма!”, заяви Станишев.

 

Съборът премина при драконовски мерки за сигурност. Над 160 полицая контролираха движението на коли и автобуси към хълма. Освен НСО, от централата на БСП бяха осигурили и частна охранителна фирма. Противно на очакванията – провокации нямаше.

 

Премиерът Пламен Орешарски не се появи на Бузлуджа, въпреки че предварително беше обявено, че ще държи реч пред събора.