Отказаха на продавачите на плодове и зеленчуци да се преместят на автомагистралата

Над 100 земеделски производители от сливенските села, които доскоро предлагаха продукция край главния път София – Бургас, отчитат сериозни загуби след отварянето на магистрала "Тракия". Стопаните поискаха достъп край новите паркинги на аутобана, но това днес им беше отказано.


Сергиите за плодове и зеленчуци от Нова Загора до "Петолъчката" бяха обичайна гледка по пътя към морето. Трафикът по старото трасе се успокои, но не и стопаните, които поискаха от пътната агенция възможност да продават продукцията си край магистралата, за да успеят да покрият загубите си. Срещата им с пътното управление в Ямбол обаче приключи с категоричен отказ. 


Върху магистралата и обслужващата зона около нея не е разрешено да се разполагат търговски обекти, това е ясно разписано в Закона за пътищата”, коментира Галин Костов, директор на Областно Пътно управление Ямбол.


Едва след изграждането на крайпътните търговски комплекси, частните инвеститори могат да позволят поставянето на маси за земеделска продукция в техния периметър, но строежът на бензиностанции и заведения за хранене в последния участък на магистралата все още не е започнал.

Репортер: Валентин Иванов