Групата от 18 души се оплака, че всички получили призовки

Протестиращи от Благоевград, участвали сряда вечер в протеста  срещу правителството на Орешарски, разказват, че били привикани за разпит в полицията. Група от 18 души се оплака, че на връщане от столицата автобусът им бил спрян за проверка и всички пътници получили призовки.


На връщане от София автобусът с протестиращи бил спиран няколко пъти, последния път на влизане в Благоевград. Полицаите приканили всички да излязат от автобуса и всеки поименно е получил призовка да се яви в полицията на следващия ден.


На 1-ви август групата от 18 протестиращи била разпитана. Връчени са им протоколи, в които са предупредени да не участват в безредици.


„Ние по никакъв начин нито сме нарушили обществения ред, нито сме предизвиквали по някакъв начин безредици в София, защото нас ни охраняваше кордон от над 300 полицаи. Ако сме нарушили по някакъв начин обществения ред или сме предизвикали безредици, щяхме да бъдем задържани още в София”, обясни един от протестиращите.


Те твърдят, че полицейската акция няма да ги откаже от протести, но твърдят, че се чувстват обидени.


От полицията в Благоевград обясниха, че групата е привикана за разпит, за да даде сведения за други лица от региона, за които имало данни, че са внедрени в протеста на 31 юли като провокатори.