Точно там бивш мореплавател и общински съветник успява да живее природосъобразно

Бивш мореплавател и общински съветник си е намерил ново амплоа. Той е наел тепавица и облечен в кимоно пере килими. Казва, че мечтата му винаги е била да бъде близо до природата и сега е намерил възможност да я сбъдне.


Десетилетия наред Стефан Стефанов е работил на риболовни кораби в Атлантическия океан, а след това за кратко е бил и общински съветник. Преди няколко седмици случайно попаднал на тепавицата край Хасково, която не работи от две години.


„Стана ми много интересно. Това е мястото, където ми се сбъдна някак си мечтата да живея природосъобразно, разказва Стефан.


Той е майстор на бойните изкуства. Занимава се с айкидо и забавлява клиентите си като пере килимите им по кимоно. Обяснява, че няма нищо по-хубаво от естествения начин на почистване – само с вода.


Въпреки всичко модерните препарати не се отричат напълно, защото силно замърсени тъкани на тепавицата не се приемат. За останалите обаче това бил най-добрият вариант, а въздействие оказвал и начинът на съхнене.


Тъй като тепавицата на Стефан е отворила едва от няколко седмици, клиентите все още не са много, но той е сигурен, че природосъобразният начин на работа на естествената пералня ще привлече много хора.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Димитър Иванов