Новакът нанесе първа загуба за сезона на „канарчетата”

Отборът на „Любимец” поднесе голямата изненада на четвъртия кръг в „А” група. Момчетата на Красимир Мечев победиха с 2:1 отбора на „Ботев” Пловдив като гост. 


Така след победите срещу „Лудогорец” и „Локомотив София”, отборът от Любимец заема второто място в класирането с актив от 9 точки. 


Поражението пък бе първо за „Ботев” през новия сезон. Тимът от Пловдив пък е на  четвърто място със 7 точки. Играчите на Станимир Стоилов изпуснаха куп положения пред вратата на Рашков, и със сигурност ще съжаляват за допуснатите грешки срещу новака в „А” група.


Мачът започна с натиск за „Ботев”, но Огнянов, Домовчийски и Ромарио направиха редица пропуски. Така се стигна до 49-ата минута, в която Мирослав Будинов откри резултата за „Любимец” след като Огнянов бе уцелил греда минута по-рано. 


Шокът за „Ботев” настъпи, когато в 75-ата минута „Любимец” поведе с 2:0 след гол на Антон Огнянов, който разигра красиво двойно подаване с Шоколаров и прати топката във вратата зад Стаховяк. 


„Канарчетата” все пак успяха да отбележат гол в 85-ата минута, когато капитанът Тодор Неделев успя да вкара гол. Силите обаче не стигнаха на „Ботев” за изравнително попадение.