Интервенцията е истински хит в Япония

Не сте доволни от онова, което казват линиите на ръцете ви за вашето бъдеще? Няма проблем. В Япония вече има специалисти, които могат да оперира дланите, за да „сменят съдбата” на своите пациенти.

Така според нуждите на всеки пациент някои от линиите, могат да се удължат, да се съединят или просто да бъдат прекъснати. Не е изключено такива да бъдат добавени на места, където преди това кожата е била гладка.

Промяната на дланите, издаващи нашето бъдеще, е последният писък на модата в азиатската държава, информира abc.es.

Интервенцията се практикува от пластичния хирург Такааки Мацуока. По думите му идеята дошла от негова пациентка, която поискала от него „да промени съдбата й”. Мацуока потърсил информация за подобна оперативна намеса в различни медицински списания и публикации и попаднал на такъв тип манипулация, извършвана в Корея.

Операцията, която продължава не повече от 15 минути, се осъществява с електрически скалпел, който изгаря месото и оставя видим белег. Само за месец раните оздравяват и на тяхно място се появяват новите линии на дланта на пациента.

„Ако опитаме да създадем линия с лазер, чертата, която остава не е много ясна. Необходимо е да се използва електрически скалпел и разрезите да се направят ръчно, защото линиите на дланта не са напълно прави. Освен това, ако не изгориш кожата, няма да се оформят добре новите линии”, обяснява пластичният хирург и допълва, че това е труден процес и трябва да се направи добре.

За 27-те месеца, откакто предлага този вид „услуга”, Мацуока е извършил почти 50 интервенции. По-голяма част от пациентите, решили да се подложат на пластична хирургия на дланта, са били около 30-годишни. Мъжете предпочитали промяна на линията на парите и богатството, а жените проявявали предпочитания към линията на любовта.

Превод: Анелия Тодорова