Те ще се монтират в района на ремонтните дейности по виадуктите между София и Пазарджик

Камери ще следят трафика по магистрала "Тракия" в района на ремонтните дейности по виадуктите между София и Пазарджик. Според регионалния министър Десислава Терзиева, колоните от автомобили се образуват заради неспазване на ограниченията от страна на шофьорите. В същото време магистрала „Марица” трябва да е готова до юни догодина.

 

Въпреки забавянето с повече от година, през която по трасето на магистрала „Марица” не се работеше, регионалният министър е получила уверение от строителите, че това няма да е фатално: „Към този момент нямаме изоставане на срока, този обект трябва да завърши февруари месец догодина, а лот 1 – през юни догодина.”

 

Днес министърът и представители на Агенция „Пътна инфраструктура” посетиха лот 2 на магистралата край Харманли и увериха, че няма да изгубим европейски средства, с които се строи тук.

 

„Направихме оглед до 20 километра навътре по трасето и съм доволна от работата, извършена от строителя до момента. За два месеца според мене доста работа е отхвърлена”, отбеляза Терзиева.

 

Репортер: Димитър Иванов