По думите му обвиненията са с цел да се измести фокусът на протестите

„Призовавам Мая Манолова да извади доказателства кой от протестиращите е платен от западни фондации”, заяви в „Здравей, България” Асен Генов от "Протестна мрежа" по повод тиражираните в медиите твърдения, че протестите са финансирани, купени и манипулирани.

 

По думите му твърденията, че протестиращите са платени, са лъжи и пропаганда, които целят да изместят истинския фокус на протестите от недоволството на хората срещу зависимостта на правителството от олигархията.

 

На въпрос сигурен ли е, че няма нито един случай на платен протестиращ, Генов отговори, че телевизиите са направили разследвания как Волен Сидеров плаща на агитки да протестират с него. „В това съм сигурен, всички останали твърдения са лъжа”, заяви той.

 

Генов заяви, че хората, които той познава и с които работи, не взимат пари. „Ние губим пари, защото ежедневно, три месеца ние изразяваме недоволството си от мафиотизираното управление на България”, добави той.

 

Според него всяка една партия, която се определя като опозиция, има право да изрази недоволството си от това управление. 

 

Целия разговор с Асен Генов гледайте във видеото.