Те внесоха в деловодството на НС и искане за оставката на Михаил Миков

Парламентарната група на ГЕРБ внесе нов вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Темата е същата като на първия вот - политиката на кабинета в областта на Министерството на инвестиционно проектиране. 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече председателя на Народното събрание Михаил Миков „шмекер”.

 

Лиляна Павлова от ГЕРБ заяви, че партията не признава дебатите по вота. Причината – процедурнтие схеми по определяне на кворум.

 

Готов съм да дебатирам всеки вот на недоверие, с тези или други мотиви”, заяви Орешарски на пресконференция след изказването си в пленарна зала. Министър-председателят отново заяви, че няма намерение да подава оставка, защото има подкрепата на две политически сили в парламента.

 

ГЕРБ внесоха в деловодството на НС искане за оставката на председателя на парламента Михаил Миков, но заедно с неговата и на цялото ръководство на парламента. 

 

„Ако настояват, че имало правилник, по който работят, защо в годините назад не е имало правилник за Ахмед Доган, който се е появявал на работа два - три пъти”, попита Бойко Борисов. Това, което се е случи в с кворума в залата, лидерът на ГЕРБ определи като „парламентарна полицейщина”.