От ГЕРБ поискаха поименна проверка на народните представители

Липса на кворум в пленарна зала прекъсна предсрочно днешното парламентарно заседание. Това стана, след като Александър Ненков от ГЕРБ поиска поименна проверка на депутатите, която установи, че в пленарна зала има 111 народни представители.

 

При това условие няма кворум и прекратявам заседанието”, обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Следващото заседание на парламента ще е в петък от 9 часа.

 

С пореден сблъсък между управляващи и опозиция започна работа днес законодателният орган. В дневния ред беше включен дебат по искания от опозицията вот на недоверие към кабинета.

 

Въпреки че депутатите на ГЕРБ не се регистрираха в електронната система, председателят на парламента Михаил Миков откри заседанието, след като нареди квесторите да преброят народните представители в залата и беше отчетен кворум.

 

Процедурните техники на Миков предизвикаха възмущението на опозицията, която внесе искане за неговата оставка, както и втори вот на недоверие по същата тема - политиката на кабинета в областта на Министерството на инвестиционно проектиране.