Според Борисов е неестествено първата политическа сила е в опозиция

"Вчера с какъв пиниз Мишо Миков брои депутатите, с какви пинизи вчера те работиха в парламента, защо не питате Мишо Миков за пинизите му. И затова му искаме оставката".


Това бе реакцията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в НС, след като народните представители от партията му не влязоха и не се регистрираха за пленарното заседание, предаде БГНЕС.


„В момента, в който „Атака” дойдат в парламента, ще се започне отново процедурата”, отсече Борисов. 


„Този парламент трябва да си замине, той не е естествен, не е легитимен. Какви закони ще кове парламент, който се държи от „Атака”? Поведението на ГЕРБ е единственият законов начин да се докаже, че това НС е нелегитимно”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

„В парламента сме физически. БСП и ДПС не са на работа днес - 111 народни представители са в залата от 120, „Атака” ги няма три дни на работа и ме питате защо ние не работим. Ние сме опозиция и искаме това правителство да си отиде, то е пагубно за България. Ако имаше днес 120 депутати, щяхме да влезем. В пресата пише, че БСП ни надхитрили, щом се надхитряме - днес кой ги надхитря. Народът губи и трябват незабавни избори. В случая първата политическа сила е натикана в опозиция, това не е естествено”, обясни още Бойко Борисов.

 

"Каквото внасяме, го правим, за да стане ясно едно и вече виждате - и френската преса, и цяла Европа знаят, че това правителство и БСП специално са подвластни на "Атака". Дори разбрах, че г-н Станишев преди малко е казал, че другата седмица щял да заработи ритмично парламентът. Значи те са се разбрали вече с "Атака" да се върнат", добави Борисов. 

 

Запитан каква е разликата между сегашния и предишния парламент, когато "Атака" подкрепяха ГЕРБ, Борисов отговори така: "Нас ни подкрепяше и "Синята коалиция", и РЗС. Това беше голямата разлика. Както виждате, всички сме тук, всички сме тук и чакаме управляващите да си осигурят кворум. Те не могат, не са в състояние. Тази партия – БСП, не е в състояние да управлява, те нямат нито моралното, нито физическото право за това."

 

"Ние всеки ден сме в зала, всеки ден сме в парламента. Както г-н Местан каза, физически или ментално, физически виждате – ние сме в парламента. Това, че те вчера с трикове се опитаха да броят, овце как се броят. Дадоха на някакви хора, които изтичаха и казаха "да, има кворум" - нещо абсолютно недопустимо. Беше зачеркната електронната биометрична система вчера при гласуването, Миков се усети, че не е никакъв председател и каза "дайте да преброим", но Мая Манолова, която освен военно министерство, явно командва и парламента, го дръпна за ръкава и му каза – няма да броиш", разказа своята версия за случилото се на 26-и септември в НС Борисов.