Националистите не можели да отменят визитата в Брюксел заради евробюрокрацията

Пътуването на депутатите на „Атака” до Брюксел не е можело да се отмени. Това отбеляза пред медиите народният представител от партията Венцислав Лаков. По думите му националистите не са знаели дали ще има вот на недоверие, кога ще се обсъжда и гласува той.   

 

Отсъствието на народните представители на „Атака”, заедно с отказа на представителите на ГЕРБ да се регистрират в пленарна зала, допринесе за неизпълнения кворум при опитите на Народното събрание да дискутира мотивите за вота на недоверие в кабинета „Орешарски”, депозиран от опозицията. Освен че той не бе гласуван, не се гласува и поисканата от ГЕРБ оставка на председателя на парламента Михаил Миков.  

 

„Цялата парламентарна група на "Атака" е уведомила ръководството на Народното събрание, че ще отсъстваме една седмица преди да бъде съобщено за вота на недоверие към правителството”, обясни Лаков, цитиран от БГНЕС.

 

„Евробюрокрацията е една непробиваема машина, която веднъж задействана - няма край”, посочи депутатът и допълни, че в Брюксел националистите са имали официални и неофициални срещи с представители на националистически формации в Европарламента и с евродепутати от Франция, Австрия и Белгия. От „Атака” поискали среща и с членове на ЕНП, но такава не се състояла.

 

„Не виждам никакъв смисъл и никакво основание да се иска оставката на председателя на парламента Михаил Миков заради това, че една парламентарна група си позволява да разиграва целия парламент и цялото българско общество, всички гласоподаватели с неадекватното си поведение”, каза още Венцислав Лаков.