Във "Враждебна" няма топла вода и отопление поради ремонт на котелното помещение

С 341 места е надхвърлен капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР, съобщават от вътрешното министерство.

 
Сред основните проблеми в работата в Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците. Затова от агенцията искат да ускорят процедурите за предоставяне на статут или закрила.

 

Командировани са служители с цел усилване на охраната на държавната граница, за обработка на документите и полицейска регистрация. В същото време продължава търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване на новодошлите бежанци.

 

В местата за настаняване в гр. София - "Военна рампа" и "Враждебна" се раздават помощи.

 

Основно това са храни, дрехи, санитарни материали и консумативи, медикаменти и медицински консумативи от първа необходимост от БЧК и други неправителствени организации, поясняват от вътрешното министерство.


Във "Враждебна" няма топла вода и отопление поради ремонт на котелното помещение. Положението в сградата на "Военна рампа" е различно – там хората разполагат с топла вода, а обектът има абонатна станция, свързана с ТЕЦ-София.


Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка, уверяват от МВР.