ГЕРБ имат общ враг с “реформаторите”, но ще се явяват сами на избори

От ГЕРБ подкрепили предложението на „Атака” проблема с бежанците да се разгледа в Народното събрание, защото той е от значение за обществото, а не заради задкулисни договорки с националистите. Това стана ясно в предаването „На светло” с Люба Кулезич от думите на депутата от ГЕРБ Красимир Велчев, който определи твърденията за отворил се терен за договаряне между двете партии като „мечти от страна на ‘Атака’”.

 

Бившият председател на парламентарната група на предходните управляващи даде още един пример в същата посока – въпросът за удължаване на мораториума върху покупката на земеделски земи от чужденци. Велчев изтъкна, че макар по него мненията с хората на Волен Сидеров да се разминават, в опозицията смятат, че е важно той също да бъде обсъден от депутатите.  

 

Народният представител от най-голямата партия в парламента коментира и отношенията с извънпарламентарната опозиция в лицето на политическите сили от Реформаторския блок.

 

На избори ще се явяваме сами”, категоричен беше Красимир Велчев. Все пак призна обаче, че „нищо не обединява така, както общият враг” и че за постигането на обща цел са необходими общи усилия.

 

Целия разговор с Красимир Велчев можете да проследите във видеото.