Протестиращи се опитаха да пробият полицейския кордон

До сблъсъци между полицаи и протестиращи се стигна по време на опита за окупация на Народното събрание тази сутрин. Екшънът се разигра пред храм-паметника "Александър Невски". Две коли със сигнални лампи се опитаха да преминат през живата верига на студентите. Протестиращите се опитаха да ги спрат и  започнаха да ритат автомобилите, което доведе до ескалиране на напрежението с полицаите. 

 

Един младеж беше изведен с линейка, а друг излезе от мелето с окървавено лице. По думите на Алексъндър Попов, студент по специалността "Английска филология", при опитите да запазят живата верига от протестиращи, той е попаднал под ударите на полицаите и е бил ритан от полицаи.

 

В момента срадата на НС е опасана от жива верига от протестиращи, които се заканваат, че няма да допуснат депутатите да излязат.

 

Полицейското присъствие се засилва. Полицаите се опитват да разширят зоната на сигурност, като изтласкват веригата на възможно най-голямо разстояние от огражденията. 

 

Междувременно в Софийския университет студентите продължават да обсъждат как да протече окупацията. Един от възможните варианти е още от утре блокадата да падне или блокирана да остане само знаковата 272-ра аудиотрия.

 

Атмосфера от сблъсъците и подробности за случилото се - във видеото!