Мярката е включена в Националния план за действие по заетостта, съобщава "24 часа"

До 600 лв. ще плаща държавата на безработни, за да се преместят в друг град, където за тях е осигурена заетост, съобщава „24 часа”. 

 

Мярката е включена в Националния план за действие по заетостта, който бе одобрен от правителството на последното му заседание.

 

Точният размер на еднократната помощ за преместване на покъщнината ще се определя в зависимост от действителните разходи.

 

Субсидията за преместване в град с повече работни места е алтернатива на тази за транспорт от вкъщи до работното място. Ако пък безработният избере да бъде подпомаган по мярката за транспорт, държавата ще му покрива до 50% от пътните.

 

Бум на остри респираторни заболявания и на грип се очакват в страната след коледно-новогодишните празници. Това прогнозираха от Националния институт по заразни и паразитни болести, съобщава вестник „Монитор”.

 

Причина за това ще бъдат не само минусовите температури, но и пътуванията на хората, които ще улеснят пренасянето на вирусите и инфекциите, поясни главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев.

 

Покачване на грипната вълна у нас се очаква около средата на месец януари, допълни той и припомни, че вече е изолиран първият случай на грипен вирус за сезона от тип „Б”, наричан още „Масачузетс”. Освен него ще върлуват още „Калифорния” и „Виктория”.

 

1510 случая на остри респираторни заболявания са регистрирани само за седмица в София, отчетоха от Столичната районна здравна инспекция. Според медиците те ще скочат двойно до края на годината, но това няма да се отрази на статистиката, тъй като джипитата са затворили кабинетите си до 3 януари. Дежурните практики, които ще поемат болните, не отчитат веднага случаите в районните здравни инспекции.

 

Повече от печата гледайте във видеото!