Според лидера на „Атака” полицаите са лъжесвидетелствали, а епикризите са фалшифицирани

Няколко дни, след като поискаха имунитета на Волен Сидеров, лидерът на „Атака” разказа пред медиите своята версия за инцидента на летище Варна. Той заяви, че не е удрял никого, че полицаите са лъжесвидетелствали, а медицинските епикризи вероятно са фалшифицирани.

 

Разказът на Волен Сидеров за скандала на летище във Варна беше обрисуван със множество снимки, видеозаписи и дори книга, описваща целия случай. Той пресъздаде ситуацията с разказ, от който стана ясно, че той не е удрял никого, а провокацията е дошла от френския дипломат Стефани Дюмортие.

 

В изминалите няколко дни, хората от „Атака” проверили кои са пострадалите Димитър Бахнев и полицаят Костадин Колев и установили, че те са симпатизанти на ГЕРБ. По време на пресконференцията си Волен Сидеров прочете редица свидетелски показания от разследването срещу него за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

 

След консултация с прокурори, екипът на Нова телевизия разбра, че макар и да не трябва депутат да разказва публично доказателства от разследване, всеки един народен представител е защитен от депутатския си имунитет и не носи наказателна отговорност за изказаните от него становища. Сидеров обяви, че ще търси наказателна отговорност от всички, които са лъжесвидетелствали срещу него. Той обаче отказа да коментира дали ще се откаже доброволно от имунитета си.

 

Не за първи път прокуратурата иска да свали депутатския имунитет на Волен Сидеров. Той беше поискан през 2006-а от тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Причината - катастрофата на магистрала „Тракия”, след която Волен Сидеров беше обвинен в подбуждане към лъжесвидетелстване на Павел Чернев и в опит да укрие от наказателно преследване шофьора си Любомир Бакърджиев. Парламентът свали имунитета на Сидеров, той беше съден, а в последствие оправдан по всички обвинения.

 

Няколко години по-късно – нов скандал в самолет на „Луфтханза”. Тогава стана ясно, че Волен Сидеров е вдигнал скандал и е обидил на расистка основа екипажа на самолета, пътуващ за Франкфурт на Майн, а след това обидил и германска полицайка, която подала оплакване срещу лидера на „Атака”. След като скандалът набра скорост, Волен Сидеров се е извинил на екипажа на авиокомпанията

 

Само година по-късно – през 2011-та Сидеров и партия „Атака” станаха главни герои в два големи скандала. Първият - при митинг на партията пред софийската джамия Баня башъ, воден от Волен Сидеров, се стигна до бой и щурмуване на мюсюлманския храм. Ранени бяха няколко души, сред които и полицаи.

 

Едва два месеца по-късно се стигна до подобни сцени в Батак. Лидерът на "Атака" и неговите привърженици прекъснаха празничния концерт в града, посветен на честванията за 135-годишната на Априлската епопея, защото звукът от него пречел на митинга на националистите. Стигна се до отскубване на кабели и нахлуване в общината.

 

Две години по-късно Волен Сидеров стана главно действащо лице в два големи скандала. Единият пред Народното събрание, когато той влезе в сериозен словесен сблъсък с репортер, а след това блъска униформен полицай, опитващ да успоки обстановката.

 

Другият скандал - Волен Сидеров нахлу в сградата на Министерския съвет в желанието си да се включи в заседанието на правителството. След като не беше допуснат от служителите на НСО, Сидеров и депутатите на „Атака” блъскаха и счупиха вратата в сградата.