Следващите два дни екипи от Българския червен кръст ще обиколят центровете в столицата

Българският Червен кръст продължава да предоставя хуманитарна помощ на бежанците, информират от БЧК.


От 11:30 часа в Центъра за временно настаняване на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) в кв. „Враждебна“ Българският Червен кръст ще предостави на бежанците хуманитарна помощ, която съдържа 81 семейни хранителни и хигиенни пакета, 300 броя белина и почистващи препарати.


Останалите хуманитарните акции, които се осъществяват от доброволческите екипи на БЧК, ще са в следния график: на 30 януари, четвъртък от 10:30 часа – в ж.к. „Военна рампа”, където ще бъдат раздадени 177 бр. семейни хранителни и хигиенни пакета, 500 бр. белина и почистващ препарат; на 30 януари, четвъртък от 11:00 часа – в с. Ковачевци, област Перник и на 31 януари, петък от 11:00 часа ще бъдат раздадени 169 броя семейни хранителни пакети в центъра за временно настаняване в кв. „Овча купел”.


От БЧК обясниха, че във вторник екип на БЧК епредоставил хуманитарна помощ и на бежанците в центъра за временно настаняване на ДАБ в Харманли, където са раздадени 370 броя семейни хранителни пакета и 1850 пакета спагети. В центъра в Пъстрогор са доставени 82 броя семейни хранителни пакета.