Това е най-доброто Олимпийско село, твърдят организаторите

В Сочи продължава да тече трескава подготовка за началото на Зимната олимпиада. Въпреки че до откриването на форума остават само два дни, все още има недовършени строителни работи. Всеки ден излизат и информации за проблеми с наставянето и условията в спалните помещения.

 

Противно на тези данни обаче много спортисти изразяват задоволство от условията, предоставени от организаторите.

 

За да са сигурни, че спортисти и треньори ще се чувстват максимално удобно от организационния комитет се допитали до страните-участници при проектирането и изграждането на комплекса. Този подход дава резултат и олимпийците изглеждат удовлетворени от условията.

 

В Олимпийското село, освен спални помещения, има множество фитнес-зали, медицински център и зала за забавления. Комплексът разполага и със стол, който обслужва спортистите денонощно. Основен плюс е огромното разнообразие на кухнята, която предлага традиционни храни от целия свят.

 

Атлетите изразяват и задоволство от факта, че голяма част от ястията имат етикети, които описват детайлно състава и калоричността на съответната порция.

 

„Чух от множество участници, че това е най-доброто Олимпийско село, което са виждали”, коментира уверено кметът на Олимпийското село двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева.