Това се казва в съобщение на Йордан Цонев от ДПС, разпространено до медиите

„Твърденията на Ваньо Танов не отговарят на истината. Неведнъж съм имал възможност да заявя, че нямам фирми, не се занимавам с никаква икономическа дейност и от дълги години изпълнявам задълженията си като народен представител, без да ги съвместявам с каквито и да е други дейности”.

 

Това се казва в съобщение на Йордан Цонев от ДПС, разпространено до медиите във връзка с казаното тази сутрин в сутрешния блок на Нова ТВ от бившия директор на Агенция „Митници” Ваньо Танов.


„Благодаря за поканите, отправени към мен от различни медии, да отговоря на обвиненията, но аз не възнамерявам да участвам в каквито и да е медийни дебати с лице, разследвано от всички институции в страната – прокуратура, следствие, включително и нарочна парламентарна комисия в Народното събрание, оглавявана от мен”, се казва още в съобщението.


Цонев съветва бившия директор на Агенция „Митници”, ако има нещо спрямо него, да го отнесе към компетентните органи. В противен случай, щели да се срещнат в съда.


„Предстои ни среща в Комисията, която имам отговорността да оглавявам и пред която той ще трябва да даде обяснения за свои действия и бездействия по случая „Мишо Бирата”. Тези негови атаки няма да ме спрат да изпълня докрай задълженията си на председател на тази временна парламентарна комисия”, твърди още Йордан Цонев.