Спасителната операция по издирването на самолета продължава вече повече от 24 часа

Две големи петна от гориво са забелязани от военновъздушните сили на Виетнам и това е първият знак, че изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии, на борда на който е имало 239 пътници, е катастрофирал, пише The Guardian.

 

Международна група от самолети и кораби претърсва водите между Малайзия и Виетнам за някакви следи, които да разкрият съдбата на Боинг- а, който изчезна от радарите само час, след като излетя от Куала Лумпур.

 

Все още не е потвърдено със сигурност, че петната са свързани с инцидента, но правителството коментира, че двата разлива може да са се появили в следствие на неизправност в двата резервоара на самолета. 

 

Спасителната операция по издирването на самолета продължава вече повече от 24 часа. САЩ са изпратили агенти на ФБР и експерти в помощ на разследването. Те ще проучат видеозаписи от камери на летището в Куала Лумпур, ще анализират какви хора са се качвали в самолетите и после ще сравняват данните от анализа с обширната антитерористична база данни на ФБР.

 

Същевременно, от авиокомпанията "Малейжа еърлайнс" съобщиха, че се страхуват, че със самолета се е случило най-лошото, предаде Ройтерс. Предполага се, че машината е паднала в морето край Виетнам.