По традиция от ДПС не бързат особено с обявяването на кандидатите си

Два и половина месеца преди евровота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви първите четири имена на кандидатите си за евродепутати. Борисов избра Кърджали, за да разкаже за номинациите си. В София пък бяха обявени кандидатите на Реформаторския блок.  
   

Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите четирима в листата на ГЕРБ за европейските избори. Останалите кандидати на партията ще бъдат обявени следващата седмица.

 

Меглена Кунева пък оглавява листата на Реформаторския блок. След нея е Светослав Малинов от ДСБ, а трети е лидерът на СДС Божидар Лукарски.    

 

Сергей Станишев е водачът на евролистата на БСП. След него веднага се нареждат Илияна Йотова и Георги Пирински.  

 

От АБВ вече обявиха, че първи в листата за евродепутати на формацията ще бъде Ивайло Калфин. Междувременно от "България без цензура” на Николай Бареков определиха именно Калфин като "много добър вариант за еврокомисар”, въпреки политическите различия с формацията на Първанов. 

 

По традиция от ДПС не бързат особено с обявяването на кандидатите си. Вероятно това ще стане в средата на април. Все още не са ясни имената и на кандидатите на "Атака”. По неофициална информация водач на листата на националистите за евровота ще бъде приятелката на Волен Сидеров - депутатът Деница Гаджева.