От клуба настояват за тежко наказание на Веселин Минев

ЦСКА обвини българския национал Веселин Минев в расизъм. Заради обиди към играча на „червените“ Тони Силва в мача с Ботев /Пд/ вчера, от клуба настояват за тежко наказание. Ето и официалната позиция на "червените", публикувана на сайта им:
 
"В ЦСКА София сме силно обезпокоени и възмутени винаги, когато има прояви на расизъм по родните терени, както в конкретния случай, за който се обръщаме към Вас. Най-отговорно изразяваме своята позиция на непримиримост и търсене на отговорност и справедливост относно инцидента с нашия футболист Тони Силва, който бе грозно обиждан на расова основа от състезателя на Ботев Пловдив Веселин Минев, по време на гостуването на Ботев Пловдив в мач от 37-мия кръг. 
 
При всичките изисквания, правила и наредби от страна на УЕФА, които нашата централа трябва задължително да спазва, подобно отношение и гаменско поведение е недопустимо и уронва престижа на футбола ни като цяло. Тони Силва е талантлив играч, само на 19 години, който по никакъв начин не провокира колегите и съпрениците си, не само на терена, но и извън него.
 
Затова ЦСКА София категорично ще настоява за сурово наказание за В.Минев! Ако расизмът, проявен от този футболист, остане без последствия, ще бъдем принудени да защитим Тони Силва чрез правораздаветелните органи. Знаем, че БФС в никакъв случай не третира играчите по цвета на кожата им и не ги дели, и сега е моментът това за пореден път да бъде доказано като се вземат съответните мерки в името на правдата и разпоредбите на УЕФА".