През нощта представителите на СИК са били заключени в панаирния град без вода и храна

Драма и напрежение имаше в Пловдив на евроизборите. Мъж получи инфаркт, а жена изпадна в нервна криза. Стигна се и до сбиване. През цялата нощ представителите на Секционните избирателни комисии са били заключени в панаирния град, без вода и храна. И в този час председателите на 60 секции все още чакат да бъдат обработени протоколите им.  

 

Напрежението пред Районната избирателна комисия в Пловдив ескалирало към 4 часа тази сутрин. В залата се образувала огромна опашка от 400 души, принтерите отказали, а някои от чакащите колабирали. 

 

„Човекът, както стоеше на стола, падна на земята. Спря да диша. Извикаха линейката. Биха му инжекция, мериха му кръвно, езика му извадиха, защото си го беше глътнал”, разказа Валентин Кузев. 

 

„Може би час след това, към 5:30 часа, се стигна и до побой между членове на СИК и обработващите документите. Но бяха много големи писъци, голяма суматоха, полиция се намеси”, каза от своя страна Томир Терзиев.

 

Към 10 часа тази сутрин повечето представители на секции бяха на предела на силите си и заплашиха да изоставят чувалите с бюлетините и да си тръгнат, след като цяла нощ били заключени в палатата, за да изчезнат изборните книжа.

 

От Районната избирателна комисия признаха за кошмарното чакане и обясниха, че то е по вина на Информационно обслужване, което работи с неподходяща техника.

 

Очаква се Районната избирателна комисия в Пловдив да обработи всички протоколи в късния следобед и да предаде резултата на ЦИК късно тази вечер.

 

Репортер: Благой Бекриев