Лидерът на ГЕРБ за пореден път призова управляващите да си подадат оставката

„Колкото и да не ми е приятно – отварям вратата към всички, включително към БСП. Незабавни предсрочни избори и след това - както ни подреди народът”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание преди началото на днешното пленарно заседание.

 

Борисов не пропусна да коментира лидера на БСП Сергей Станишев, който бе изместен преференциално от 15-ия в листата на "Коалиция за България" Момчил Неков. „Не може да не те искат за пръв в партията, а да искаш да си пръв в държавата”, посочи той и допълни, че звучи наивно 34 000 души да са се объркали. 

 

„Това е реакцията на БСП вътре в партията и единственият разумен изход е оставка, предсрочни избори и след това всички да проявят зрялост и мъдрост и да се разберат”, категоричен беше той.

 

До този момент Борисов не е водил никакви разговори с ДПС, нито с президента Плевнелиев, с изключение на телефонен разговор след изборите. „За да има консултации при държавния глава, трябва да има оставка на правителството”, подчерта бившият премиер.

 

„Дори и загубили БСП са втора политическа сила и зад тях също стоят избиратели”, подчерта лидерът на ГЕРБ и допълни, че поради тази причина при оставка и нови избори той е готов да разговаря с БСП и ДПС.