Иберийците победиха 2:1 Гана, но и двата тима отпаднаха

Кристияно Роналдо най-накрая вкара гол на Мондиал 2014, но неговата Португалия отпадна. Това стана въпреки победата с 2:1 срещу Гана. Африканците също си заминават от световното.

Бойе си вкара нелеп автогол и даде аванс на иберийците в 31-ата минута, след което обаче "Черните звезди" изравниха чрез Асамоа Гиян в 57-ата минута.

След много груба вратарска грешка Роналдо вкара с мощен шут в 80-ата минута, като оформи крайното 2:1. Звездата на иберийците пропусна няколко oтлични положения по време на мача, докато и ганайците имаха много добри шансове за гол.

След този мач Португалия финишира на 3-ото място в групата си с актив от 4 точки, докато Гана е на последната 4-а позиция само с точка.

С гола си срещу Гана звездата на Португалия Кристиано Роналдо изравни рекорд на американския селекционер Юрген Клинсман да бележи поне по един гол на шест поредни международни форума.

За съжаление на футболист №1 в света за 2013 година иберийците отпаднаха от Мондиал 2014, като именно САЩ на Клинсман успя да изпревари португалците, благодарение на по-добрата си голова разлика.

29-годишният Роналдо започва серията си на Евро 2004 с един гол. Той вкарва по веднъж на световните първенства през 2006 и 2010 година, както и на Евро 2008. Единственият турнир, на който асът на Реал има повече от един гол е Евро 2012, когато се отличава с три попадения. Така той има общо 9 гола на шестте големи първенства.

Показателите на Клинси са далеч по-впечатляващи с фланелката на Маншафта: той има цели 16 попадения в периода 1988-1998 година.