"Кариоките" ще играят на четвъртфинал след равенство 1:1 в редовното време

Бразилия успя да постигне изключително драматичен успех срещу състава на Чили в първи осминафинален двубой от Световното първенство по футбол, изигран на стадион „Ещадио Минейрао” в Бело Оризонте. „Кариоките” надделяха над съперника си след изпълнение на дузпи, след като завършиха при резултат 1:1 след продължения.

 

В началото на срещата домакините бяха далеч по-активни и  откриха резултата още в 18-ата минута с гол на Давид Луис. Неймар центрира от ъглов удар, а защитникът успя да вкара топката в мрежата зад Браво след като партньорът му в отбраната Тиаго Силва отклони с глава.

 

 Чилийците обаче все пак успяха да изравнят с прецизно попадение на Алексис Санчес в 32-ата, дошло след грешка при изпълнение на странично хвърляне от страна на Бразилия.

 

Първото полувреме завърши при същия резултат, като Бразилците все още бяха по-активния от двата съперника. През втората част обаче ситуацията се промени и играчите на Сампаоли погледнаха по-уверено към вратата на Жулио Сезар.

 

Бразилците имаха кратък повод за радост когато Хълк изпрати кълбото във врата на Чили, но съдията Хауърд Уеб забеляза, че нападателят е поел топката с ръка и отмени попадението. До края на редовното време в игра се появиха Жо и Рамирес, но до гол така и не се стигна.

 

В продълженията след редовното време и двата тима имаха възможност да завоюват крайната победа, но страхотните намеси на Браво и неточните отигравания на чилийските нападатели оставиха резултата без промяна. В последната минута на продълженията обаче Маурисио Пиния накара всички да изтръпнат, след като уцели греда.

 

Така се стигна до изпълнения на дузпи, за да бъде определен крайния победител. В герой за домакините се превърна вратарят Жулио Сезар, който отрази две изпълнения от бялата точка – на Пиния и Алексис Санчес. Точни за „кариоките” пък бяха Давид Луис, Марсело и Неймар, а за Чили - Аранхис и Диас. Решителният момент дойде при последното изпълнение, когато Гонзало Яра удари греда и изпрати Бразилия на четвъртфинал.