Българският талант се готви за сезона на твърди кортове

По време на отминалия тенис сезон на трева Григор Димитров спечели титлата в Куинс и достигна до полуфиналите на Уимбълдън. Сега за българина има още около две седмици почивка, в които той ще се подготвя за предстоящия сезон на твърди кортове в Северна Америка.


Следващото състезание, за което Димитров е подал заявка за участие, е започващият на 28 юли турнир във Вашингтон. Надпреварата в столицата на САЩ е от категорията "АТР 500" и е с награден фонд от над 1.6 млн. долара. 


Предстоящото участие ще бъде трето за Григор във Вашингтон, където през миналата година той успя да достигне до четвъртфиналите. Този път, ако се съди по предварителните заявки, българинът ще бъде поставен под №2 в основната схема и ще почива в първия кръг.


След турнира във федералната столица на САЩ българският талант ще се отправи към Торонто и Синсинати, където най-добрите тенисисти в света ще мерят сили на двата турнира от сериите Мастърс. След тях започва и последният за годината турнир от Големия шлем за сезон - US Open в Ню Йорк.