За отличието в категория до 100 кг ще излезе Радослав Георгиев срещу Роман Ким

Двама българи ще се борят за бронза на Световното първенство за кадети в Снина, Словакия, информира БГНЕС. По-късно днес за отличието в кат. до 100 кг ще излезе Радослав Георгиев срещу Роман Ким (Казахстан).

 

До момента Георгиев допусна само едно поражение - на полуфинала от грузинеца Звиад Патаридзе с туш. Преди това националът записа победи над Саджиес (Индия) с 6:2, а след това се справи и с Натанел Барел (Израел) с 8:0.

 

За бронза ще спори и Севгин Хасан (54 кг). Той стартира с успех срещу Хусам Бунарси (Алжир) с 3:1, а при следващото си излизане на тепиха загуби от арменеца Едгар Томазян - 0:9, който го изтегли в репешажите и му даде втори шанс. Там нашето момче прегази бразилеца Ферейра с 8:0 и Ихар Орозд (Беларус) с 6:2. За третото място по-късно днес Севгин Хасан ще се бори с турчина Екрем Озтурк.

 

Другите трима наши представители днес загубиха срещите си и отпаднаха. В кат. до 50 кг Стоян Кубатов отстъпи пред арменеца Вахе Сархсян със 7:14, при 58-килограмовите Симеон Даруиш загуби от Емил Гвиазде (Полша) с 2:2. Стасимир Дойчинов (63 кг) започна с победа срещу индиеца Динес - 9:0, но после бе спрян от азера Улви Организаде с 0:8. /БГНЕС

Снина / Словакия