Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса

В петък, 25-и юли, преди обед над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Около и след обяд ще има временни заоблачавания, по-съществени с условия за слаб кратък дъжд над Североизточна България и Предбалкана. Ще духа слаб в източните райони до умерен вятър от север-североизток. 
 
Утрото ще е прохладно с температури от 11-13 градуса в котловините до 19-20 по крайбрежието на морето. Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса
 
Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна около и след обяд по северното крайбрежие. Възможно е слабо и за кратко да превали. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от североизток. Температурите на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса, а тази на морската вода е 24-26 градуса. 
 
Над планините преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност и на места ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще се затопли и максималните температури по най-високите върхове ще са от 10 до 13 градуса. 
 
В Европа най-стабилно е времето над северните райони, където се е разположил обширен антициклон. Под негово влияние над Скандинавието, Прибалтика, Русия и Украйна ще бъде слънчево и топло. Променливо, с чести превалявания и гръмотевици ще бъде над повечето централноевропейски страни. На север максималните температури ще са в интервала от 22 до 27 градуса, а на юг ще достигат до 38 градуса.
 
В събота денят ще започне със слънчево време. Около и след обяд над Северна България и планините ще има повече облаци и на места там ще превали и прегърми. В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед в низините ще е горещо с температури до 33-34 градуса. Към края на деня и привечер над западните райони ще се заоблачи и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. 
 
И в началото на следващата седмица повече слънце ще има над южните и източни райони, а над западните и около планините ще има следобедни превалявания и прегърмявания.   
 

Август - идеален за почивкаАвгуст ще бъде идеален за почивка, обещава водещата на прогнозата за времето Никол Станкулова.

 

Всички, които ще почиват в края на юли и началото на август, ще могат да се порадват на хубаво време. До края на месеца и първите дни на август ще бъде ясно, слънчево и горещо. Между 3-и и 5-и август ще има превалявания и гръмотевици, но само над Западна и Централна България, а по морето ще остане слънчево.Температурите са над нормата за сезона.  

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg