От движението отрекоха "някой да им е спрял кранчето"

„Не напускаме коалицията с „България без цензура”, за да нанасяме удари на тези хора, с които досега сме били партньори. Имали сме разногласия, но нашето решение не е мотивирано от тези дребни конфликти, а от предложението на Валери Симеонов за създаването на Патриотичен фронт”.
 
Това заявиха за „Здравей, България” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и зам.-председателят Ангел Джамбазки. 
 
„Въобще не става въпрос за това, че някой ни е спрял кранчето, а за нещо принципно. ВМРО е единствената организация, за която е известно, че има законно свои имоти, които носят парични доходи, а отделно има и държавна субсидия. Става въпрос за нещо принципно”, подчерта Красимир Каракачанов. 
 

„След предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за сформиране на Патриотичен фронт, ние преценихме, че от гледна точка на нашата политическа идеология е по-добре за нас да участваме на предстоящите извънредни избори в тази конфигурация”, уточни председателят на ВМРО.

 

Каракачанов обясни, че и с „България без цензура” са имали общи теми като демографията, социалните въпроси и монополите.

 

„Когато идват евроизбори, на които бариерата е близо 6%, търсиш партньори, с които можеш да я преминеш”, посочи още председателят на ВМРО.

 

Формулировката не е „ние си тръгваме от някого”, защото ние никъде не сме ходили. Всяка една коалиция трябва да бъде равнопоставена и в нея трябва да има уважение между субектите, които я съставляват”, посочи Ангел Джамбазки и допълни, че естественото място на ВМРО е в основата на един национален блок.

 

Получавали ли са пари във ВМРО от Бареков – отговорите на този и други интересни въпроси гледайте във видеото.